250g de unt, moale 200g de zahăr 300g de făină 1 linguriță praf de copt 2 lingurițe extract de vanilie 3 ouă mari 200g de iaurt grecesc 200g de ciocolată albă, 50g dată pe răzătoare, restul ruptă în bucăți pentru glazură 2 piersici, curățate de sâmburi și tăiate în cubulețe cu latura de 1 cm
PENTRU GLAZURĂ ciocolată albă (cantitatea este scrisă mai sus) 200g cremă de brânză 200g de iaurt grecesc 3 linguri de fistic măcinat
1. Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge cu unt o formă de tort cu diametrul de 22cm și se tapetează cu hârtie de copt. Se amestecă restul de unt cu zahărul, apoi se adaugă făina, praful de copt, extractul de vanilie, ouăle, iaurtul și ciocolata albă. Se amestecă bine, apoi se încorporează cu grijă piersicile. 2. Se răstoarnă totul în forma de tort și se dă la cuptor timp de o oră. Se verifică înțepând tortul cu o scobitoare. Dacă aceasta iese curată, blatul este gata. Se lasă să se răcească în formă. 3. Pentru glazură, se topesc la bain-marie bucățile de ciocolată albă. După ce s-au topit complet, se ia vasul de pe foc. Se amestecă bine crema de brânză cu iaurtul, apoi se adaugă ciocolata topită, amestecând încontinuu. Se lasă la frigider până când se asamblează tortul. 4. Se unge blatul de tort cu glazura de ciocolată albă, apoi se presară fisticul măcinat.
2bb9eea
2bb9eea
2bb9eea
2bb9eea
2bb9eea
2bb9eea
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.