Foi: 650-700g faina 3 oua 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte 2 pliculete zahar vanilat un pliculet praf de copt o lingurita bicarbonat de sodiu un praf de sare Crema: 800 ml lapte 200 g unt 8 linguri zahar 7 linguri faina 3 linguri cacao 1 lingura esenta de rom
Mod de preparare Foi: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam uleiul, laptele si bicarbonatul stins in putin otet. Cernem faina cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitia lichida, amestecand cu mana. Transferam aluatul pe masa de lucru infainata si il framantam cateva minute. Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipeste de maini. Cand este gata, punem aluatul din nou in bol, acoperim bolul cu folie alimentara sau o punga de plastic si il lasam la odihnit(la temeratura camerei) o jumatate de ora. Impartim aluatul in patru parti egale. Intindem (pe rand) cu sucitorul patru foi pe care le coacem pe dosul tavii de aragaz .Eu am intins aluatul direct pe hartie de copt, l-am intepat cu furculita, apoi l-am transferat cu totul pe fundul tavii. Coacem fiecare foaie 7-8 minute la foc potrivit in cuptorul preincalzit.
Crema: Intr-un vas(oala/cratita) cernem faina si cacao, apoi cu ajutorul telului le amestecam cu zaharul. Turnam laptele rece si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa. Cand este gata, dam vasul deoparte , il lasam 2-3 minute sa se racoreasca si incorporam untul taiat cubulete.La final adaugam esenta, apoi lasam crema sa se raceasca. Asamblare: Montam prajitura in tava pe fundul careia am copt foile. Impartim crema in trei. Asezam prima foaie in tava si o ungem cu o parte din crema. Punem a doua foaie peste crema si apasam usor. Procedam la fel pana terminam crema si foile. Punem o greutate peste prajitura(am pus un tocator mare) ca sa stea presata si o lasam pana a doua zi, pana foile se inmoaie. Portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.