8 oua 8 linguri faina 8 linguri zahar 2 linguri cacao 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 3 linguri ulei
Crema:
3 oua 150 gr ciocolata cu lapte 300 gr frisca lichida 100 gr zahar 3 pliculete de nes 2-3 linguri zeama de lamaie
Sirop Caramel:
150 gr zahar 500 ml apa 4 linguri zeama de lamaie 2-3 picaturi esenta de rom
Glazura:
200 gr ciocolata 150 ml frisca lichida
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaoa apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos. Impartim aluatul in 2 parti egale si coacem 2 blaturi. tava mea are 40 x 25 cm.
Turnam o parte din aluat in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu 25 min. Cand este gata scoatem blatul din tava cu tot cu
Crema: Amestecam ouale cu zaharul si punem pe bain-marie amestecand continuu pana se ingroasa. Adauga nessul dizolvat in 2 lg de apa, ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit.
Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam.
Sirop: Punem zaharul la caramelizat. Cand sa topit tot zaharul adaugam apa treptat si amestecam. Lasam sa fiarba fana se dizolva zaharul caramelizat. La sfarsit punem zeama de lamaie si esenta de rom dupa gust.
Glazura: Maruntim ciocolata si o punem la topit cu frisca pe bain-marie. Amestecam pana se topeste ciocolata si glazuram prajitura.
Asamblare: Insiropam primul blat pe ambele parti. Intindem crema uniform pe toata suprafata blatului. Insiropam si cel de-al doilea blat si il asezam deasupra. Lasam la rece 2-3 ore. Portionam prajitura in patrate egale. Glazuram pe rand fiecare prajitura. O ornam cu gratar de ciocolata. Lasam prajitura la rece pana se intareste glazura si o putem servi.
656x440_amandine-cu-ness-302386
656x440_amandine-cu-ness-302386
656x440_amandine-cu-ness-302386
656x440_amandine-cu-ness-302386
656x440_amandine-cu-ness-302386
656x440_amandine-cu-ness-302386
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.