Blat: 150 gr zahar (5 linguri) 150 gr unt nesarat 4 oua 130 gr faina (6-7 linguri) 1/2 plic praf de copt 1 lingura cacao Umplutura: 250 gr nuci (12 linguri) 100 gr zahar pudra (3 linguri) 100 ml rom 75-100 ml apa Crema: 3 galbensuri 200 gr zahar (6 -7linguri) 250 ml lapte 1 lingura faina sau amidon extract de vanilie sau esenta rom
Glazura: 150 gr ciocolata neagra 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Umplutura
Nucile macinate le amestecam cu zaharul, romul si cu apa, amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara. Lasam sa traga nuca toate lichidele.
Blat
Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine o spuma si nu se mai simt granulele de zahar ( se poate folosi zahar pudra), adaugam ouale amestecand dupa fiecare si apoi punem faina, cacao si praful de copt. Compozitia pe care am obtinut-o o turnam intr-o tava tapetata cu faina (20x30cm) si o dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea, aproximativ 20-25 minute.
Crema
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si aromele, punem si faina si laptele si amestecam cu un tel in forma de para sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si se face ca si o budinca. Acoperim cu folie si lasam la racit.
Asamblare
Blatul copt si racit il asezam intr-o tava, punem peste nuca amestecata cu alcoolul si apa si nivelam. Turnam si crema rece si nivelam din nou si dam tava la frigider pentru 1-2 ore, sa se raceasca bine.
Glazura :
Ciocolata o rupem bucati si o topim impreuna cu laptele. Scoatem tava din frigider si turnam glazura peste prajitura. Nivelam si dam din nou la frigider sa se intareasca putin, dupa care putem sa portionam si sa servim. Pofta buna!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.