Pentru foi: 2 oua 10 linguri zahar 10 linguri lapte 10 linguri ulei 1 praf de copt coaja de lamaie confiata 500-600 g faina Pentru umplutura: ~700 g branza de vaci 2 oua zahar dupa gust coaja de lamaie confiata 1 lingura gris pentru presarat pe foaia de aluat
Mod de preparare Prajitura cu branza:
Aluat:
Intr-un vas mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si coaja de lamaie, apoi mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen ce nu se lipeste de maini.
In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina decat am folosit eu. Porniti de la 500 de grame si mai adaugati daca este necesar.
Umplutura:
Intr-un castron amestecam branza de vaci cu ouale, zaharul si coaja de lamaie confiata. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
In functie de cat e de uscata branza mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana
Pe masa infainata intindem in foaie subtire 2/3 din aluat. Intindem la marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard). Punem foaia de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, presaram cu gris si punem uniform deasupra crema de branza.
Restul de aluat il intindem in foaie subtire, apoi taiem fasii inguste. Fasiile le asezam deasupra cremei de branza sub forma de gratar.
Am incercat sa fac aceasta prajitura la fel ca si cea cu mere, din 2 foi, dar foaia de deasupra se umfla prea tare si chiar daca prajitura este buna nu este prea aspectuoasa Dam tava la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza
prajitura-cu-branza-1
prajitura-cu-branza-2
prajitura-cu-branza-1
prajitura-cu-branza-2
prajitura-cu-branza-1
prajitura-cu-branza-2
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.