125g de zahăr fin 125g de unt nesărat, la temperatura camerei coaja de la 2 lămâi, plus 4 linguri suc de lămâie 2 ouă 125g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt 185 de zahăr pudră, cernut
PENTRU TOPPINGUL DE ZAHĂR ŞI LĂMÂIE 100g de zahăr fin coaja rasă de la 1 lămâie
1. Pentru a prepara glazura de zahăr cu lămâie, se amestecă 50g de zahăr fin cu cea mai mare parte a sucului de lămâie într-un blender, apoi se amestecă şi restul de zahăr. Se toarnă combinaţia pe o tavă şi apoi se lasă să se usuce timp de 1 oră. 2. Pentru a prepara prăjiturile, se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Cu un mixer, se bat zahărul, untul şi coaja de lămâie, până când se obţine un amestec uşor – acordă-i destul timp, pentru că acesta va face ca prăjiturile să arate bine şi pufoase. Se adaugă pe rând câte un ou şi câte o lingură de făină, pentru a preveni apariţia cocoloaşelor. La final, se adaugă restul de făină şi două linguri de suc de lămâie. Se pun 12 forme de hârtie într-o tavă de brioşe şi se toarnă compoziţia în ele. Se dau la cuptor timp de 18-20 de minute, până când aluatul creşte şi devine auriu deschis. Se răcesc pe un grătar. 3. Se amestecă zahărul pudră şi 2 linguri de suc de lămâie, până când compoziţia devine omogenă. Se scot formele de hârtie de pe prăjituri. Se stropesc cu glazură şi se presară cu toppingul de zahăr cu lămâie, apoi se lasă să se întărească.
c7ed378
c7ed378
c7ed378
c7ed378
c7ed378
c7ed378
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.