500 g faina 250 ml apa 7 gr drojdie uscata 30 ml ulei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare
1 l apa 6 lingurite bicarbonat 2 linguri sare susan sare grunjoasa
Mod de preparare:
Punem faina intr-un vas. Frecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in apa calduta. Turnam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam treptat uleiul si sarea. Ungem suprafata de lucru cu putin ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam 30 minute la dospit.Impartim aluatul in 10 bucati aproximativ egale. Rulam fiecare bucata astfel incat sa obtinem un snur lung si subtire.Facem un rulou si rasucim la capete. Imaginile sper sa fie mai explicite.Intoarcem capetele si le presam usor ca sa nu se desfaca.Dam in clocot apa cu bicarbonatul si sarea. Cand clocoteste introducem pe rand covrigii. Cand se ridica deasupra ii scoatem cu o paleta. Mare atentie la manevrat sa nu se desfaca. Punem covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si presaram susan si sare grunjoasa. Eu am avut sare roz de Himalaya.Dam la cuptor la 150 grade circa 40 minute, sau pana se rumenesc frumos.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.