Blat de tort: 5 oua 5 linguri zahar pudra 2 linguri ulei 5 linguri faina 2 linguri cacao esenta de rom 1 lingurita praf de copt Mousse de ciocolata: 200 g ciocolata cu lapte 400 ml smantana pentru frisca 4 g gelatina esenta de vanilie Mousse de ciocolata alba: 200 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 6 g gelatina Decor: 200 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar (pudra) 150 g crema de branza esenta de vanilie Glazura de ciocolata: 100 g ciocolata amaruie smantana pentru frisca, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
Mod de preparare Tort cu 2 feluri de ciocolata:
Blat de tort cu cacao:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Daca albusurile sunt batute bine si corect, emulsia va ramane deasupra, nu se va lasa la fund. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.
Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.
Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.
Blatul obtinut se taie pe orizontala in 3 parti. Mousse de ciocolata cu lapte:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita gelatina.
Peste ciocolata rupta bucatele se toarna jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, se incorporeaza gelatina, apoi se da la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Crema de ciocolata se mixeaza putin, cat sa devina omogena, apoi adaugam frisca si o incorporam amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie. Mousse de ciocolata alba se prepara ca si cel de ciocolata cu lapte.
In tava in care am copt blatul (tapetata cu folie alimentara) se pune o parte de blat insiropat cu putin lapte amestecat cu Nesquik, apoi mousse-ul de ciocolata alba. Acoperim cu al doilea blat, mousse-ul de ciocolata cu lapte si acoperim cu cel de-al treilea blat. Se inveleste Se pune la frigider pentru cateva ore, pana cremele se intaresc suficient.
Tortul se scoate pe un platou si se orneaza cu crema de frisca preparata astfel:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra, esenta de vanilie si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata. Cu o parte din crema se „imbraca” tortul, o parte se pastreaza pentru „floricele”
Pentru glazura de ciocolata se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se toarna smantana pentru frisca putin cate putin pana ciocolata ajunge la consistenta dorita. Se toarna peste tort, lasand sa curga peste margini.
Se da la rece pana in momentul servirii
tort-cu-2-feluri-de-ciocolata-1
tort-cu-2-feluri-de-ciocolata-2
tort-cu-2-feluri-de-ciocolata-1
tort-cu-2-feluri-de-ciocolata-2
tort-cu-2-feluri-de-ciocolata-1
tort-cu-2-feluri-de-ciocolata-2
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.