5 ouă 250 g margarină 400 g zahăr 10 linguri făină 1 kg prune 1 linguriță praf de copt sau bicarbonat 1 linguriță zeamă de lămâie 2 linguri griș câte 1 lingură margarină și făină pentru tavă
Mod preparare Pasul 1
Speli prunele, le lași la scurs și le tai în jumătate, îndepărtându-le sâmburii. Lași margarina la topit la temperatura camerei. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci spumă margarina topită cu 100 g zahăr, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, praful de copt stins cu zeama de lămâie și făina cernută. Torni aluatul într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30×40 cm, unsă cu margarină și presărată cu făină. Presari deasupra grișul și așezi prunele cu tăietura în sus. Dai prăjitura la cuptor pentru 30 de minute, la foc mijlociu. Între timp, bați spumă albușurile, adaugi treptat zahărul și bați până se întărește bezeaua, iar zahărul se dizolvă. Scoți prăjitura din cuptor, întinzi repede bezeaua și o netezești cu lama cuțitului. Introduci din nou tava în cuptor și mai coci prăjitura la foc mic timp de 10 minute, la foc mic. Când s-a răcit, o tai în dreptunghiuri folosind un cuțit umed.
13393908_619250981584153_6508009599591984770_n
13393908_619250981584153_6508009599591984770_n
13393908_619250981584153_6508009599591984770_n
13393908_619250981584153_6508009599591984770_n
13393908_619250981584153_6508009599591984770_n
13393908_619250981584153_6508009599591984770_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.