200 mililitri apă 200 grame făină 100 mililitri ulei 5-6 ouă sare 200 mililitri frişcă întăritor de frişcă Glazura: 200 grame ciocolată amăruie 70 mililitri frişcă 20 grame unt Spuma de ciocolată: 300 grame ciocolată amăruie 500 grame frişcă 2 ouă 1 lingură zahăr esenţă de rom opţional
Mod preparare Pasul 1
Glazura: Ciocolata, frişca şi untul se amestecă pe foc, până ce se topeşte ciocolata, fără însă a fierbe. Pasul 2
Spuma de ciocolată: Ciocolata ruptă bucăţi se topeşte în 250 g frişcă. Restul de frişcă se bate cu mixerul. Cele 2 ouă se bat spumă cu 1 lingură de zahăr. După ce ciocolata s-a răcit, se amestecă cu frişca şi ouăle spumă. Se dă la rece. Pasul 3
Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până când se desprinde de pereţii vasului. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit complet, se transferă în alt vas şi se adaugă ouăle, pe rând. Nu se adaugă alt ou decat după ce s-a încorporat bine cel adăugat. Pasul 4
Cu ajutorul unui poş se pun cuiburi din această compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se asează la distanţă de 2-3 cm unele de altele. Se coc la 200 grade timp de 25 de minute. Pasul 5
După ce se răcesc, se taie pe jumătate. Capacul se trece prin glazura de ciocolată sau capsuni. Cu ajutorul unui poş, se pune cremă în partea de la bază, iar peste cremă se pune frişcă bătută cu întăritor. Peste frişcă se pune căpăcelul glazurat. POFTA BUNA!!
14502766_670646666444584_7852425840121542577_n
14502766_670646666444584_7852425840121542577_n
14502766_670646666444584_7852425840121542577_n
14502766_670646666444584_7852425840121542577_n
14502766_670646666444584_7852425840121542577_n
14502766_670646666444584_7852425840121542577_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.