• 2 blaturi de cacao:
• 250 g faina
• 5 oua
• 120 g margarina Rama Maestro
• 150 g zahar
• 150 ml lapte
• 3 linguri cacao
• 10 g praf de copt
• Blatul alb:
• 4 oua
• 4 linguri apa
• 8 linguri zahar
• 8 linguri faina
• 10 g praf de copt
• Crema:
• 350 ml lapte
• 4 linguri faina
• 2 linguri amidon
• 250 g Rama Maestro
• 250 g zahar
• vanilie
• coaja rasa de lamaie
• zeama de lamaie
• +100 ml sirop
Blaturi de cacao: Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si margarina Rama Maestro partial topita pana se omogenizeaza,se adauga laptele si se amesteca bine.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza cu grija in aluat,apoi se amesteca cu albusurile pana se omogenizeaza.Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale si se coc doua blaturi in tava aragazului tapetata cu hartie de
copt.Se lasa la racit.
Blatul alb: Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freca cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga apa si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se toarna compozitia in tava aragazului,tapetata cu hartie de
copt.Se coace blatul aprox 30 de minute la cuptorul preincalzit.
Crema: Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pana ce zaharul se topeste.Faina se amesteca cu amidonul intr-un castron.Peste faina se toarna un polonic de lapte cald si se amesteca bine cu un tel;compozitia rezultata se toarna treptat in laptele cald si se amesteca incontinuu pana se
ingroase.Se lasa la racit. Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu 1 lingura de zahar pudra si se incorporeaza treptat crema de late,se rade coaja de lamaie,se adauga vanilia si zeama de lamaie si se mixeaza bine pana obtinem o crema consistenta.
Asamblare: Pe un platou se aseaza unul dim blaturile de cacao si se stropeste foarte putin cu sirop,se intinde 1/2 din cantitatea de crema,se aseaza blatul alb,se stropeste cu sirop,se toarna restul de crema si se acopera cu ultimul blat de
cacao.Se lasa peste noapte la frigider,apoi se proportioneaza;Se poate servii pudrata cu zahar.