250 g zahar 1 lgt sare 60 g cacao pudra 5 g bicarbonat de sodiu 200 ml cafea espresso 200 ml ulei esenta de vanilie 200 g faina 4 oua 2 lg smantana
Pt. crema de vanilie:
2 oua 4 lg zahar 1 lg cu varf de amidon esenta de vanilie 300 ml lapte 200 g unt 4-6 lg nuca macinata 250 g mascarpone 50 g zahar pudra vanilat
Pt. ornat:
2 pachete napolitane rulouri Zebra 1 lgt cacao MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si nuca:
Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea espresso. Asa fierbinte, se toarna peste amestecul cu cacao si se amesteca bine cu un tel, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se lasa deoparte sa se raceasca putin. Se toarna uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza. La final, se adauga faina si se amesteca din nou pana la omogenizare. Se adauga amestecul de oua si se amesteca pana la incorporare.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu perete detasabil si se toarna amestecul in tava. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute sau pana rece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema de vanilie: Intr-o craticioara, se amesteca ouale cu zaharul si amidonul. Se toarna treptat laptele amestecand cu un tel pana la omogenizare. Se pune pe foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca pana la omogenizare, iar la final se pune esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se imparte in trei parti egale.
Asamblare tort: Blatul racit se taie in trei. Pe un platou, se asaza primul blat, se unge cu o parte de crema. Deasupra se presara nuca macinata, se asaza al doilea blat, se unge cu crema si se presara nuca macinata. Deasupra se asaza ultimul blat.
Restul de crema se amesteca cu mascarpone si zaharul pudra vanilat. Tortul se unge pe margini cu crema, pentru a se putea lipi rulourile de napolitane, taiate in doua. Cu restul de crema se fac moatze deasupra, iar apoi se presara putina cacao. Se da la rece inainte de a fi servit.
656x440_tort-cu-crema-de-vanilie-si-nuca-466415
656x516_tort-cu-crema-de-vanilie-si-nuca-466419
656x440_tort-cu-crema-de-vanilie-si-nuca-466415
656x516_tort-cu-crema-de-vanilie-si-nuca-466419
656x440_tort-cu-crema-de-vanilie-si-nuca-466415
656x516_tort-cu-crema-de-vanilie-si-nuca-466419
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.