Tort cu mousse de zmeura si trufe banane si mousse de vanilie
Blat
5 oua mari ( 6 mai mici ) 150 gr zahar 7 linguri faina doua linguri cacao neagra doua linguri amidon un plic praf de copt un plic zahar vanilat un vf. cutit sare 30 ml ulei 30 ml apa
Crema 1. 400 gr zmeura 3 linguri zahar 450 ml frisca lichida indulcita 7-8 trufe (daca nu aveti, inlocuiti cu 100 gr ciocolata cu lapte ) doua plicuri gelatina (20 gr)
Crema 2. 500 ml frisca lichida indulcita 150 gr smantana doua linguri zahar pudra cu aroma de vanilie o pastaie vanilie ( sau zahar vanilat, esenta de vanilie) 50 ml lapte 20 gr gelatina
In plus
6-7 banane 150 ml sirop de zahar ars 500 gr frisca + 150 ml smantana + 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie; 2-3 linguri ness - pentru ornat
Blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le adaugam peste albusuri. Cernem faina amestecata cu amidonul, cacaua si praful de copt. Le adaugam peste oua si incorporam usor cu o paleta. Preincalzim cuptorul. Tapetam o forma de tort (sau o cratita) cu diametrul de 28 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia si nivelam. Introducem tava in cuptor, la foc mic , si coacem timp de 30--35 min (facem testul cu scobitoarea) Lasam la racit apoi il taiem in doua pe orizontala .
Crema 1. Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece. Mixam frisca (nu exagerat de mult deoarece se intareste si cand adaugam amestecul cu gelatina ). Punem zmeura impreuna cu zaharul si trufele intr-o craticioara la foc mic. Amestecam bine pana se topesc trufele. Oprim focul si adaugam gelatina in amestecul fierbinte. Amestecam pana la diluare. Punem vasul intr-un altul in care am pus apa rece si racim compozitia COMPLET. O turnam peste frisca si cu ajutorul unei palete omogenizam. Tapetam un vas cu diatrul de 20 cm cu folie alimentara. Turnam compozitia, nivelam si dam la rece pentru cel putin doua ore.
Crema 2. Mixam frisca. Gelatina o punem la hidratat. Smantana o amestecam cu zaharul pudra si continutul unei pastai de vanilie. Infierbantam laptele. Oprim focul si adaugam gelatina. Cand s-a racit o punem peste smantana, amestecam si adaugam totul peste frisca mixata. Omogenizam.
Asamblare (se face IMEDIAT dupa ce am preparat crema 2)
Pe un platou asezam primul blat, insiropam si ungem cu cateva linguri din crema 2. Scoatem crema 1 de la rece si o rasturnam in mijlocul blatului. Asezam de jur imprejur bananele (vezi foto) lasand putin loc intre crema 2 si banane. Turnam crema intai pe laterale, peste banane ,miscand usor platoul pentru a patrunde bine crema sa faca priza crema 1 cu bananele , apoi punem restul deasupra si nivelam.
Asezam al doilea blat, insiropam si dam la rece peste noapte (sau cel putin3-4 ore). Scoatem, trecem cu un cutit subtire de jur imprejur pentru a desprinde crema de inel, scoatem inelul si ornam cu frisca mixata impreuna cu smantana si zaharul pudra.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.