6 albusuri 130 gr zahar 70 gr faina 5 gr praf de copt 1 lingura ulei de floarea soarelui esenta de vanilie un praf de sare
Aluat cu cacao
6 galbenusuri 130 gr zahar 70 gr faina 5 gr praf de copt 1 lingura ulei 2 linguri cacao 100 ml lapte un praf de sare esenta de rom
Sirop
500 ml lapte 5 linguri zahar esenta vanilie
Decor
400 ml frisca lichida neindulcita 2-3 linguri zahar pudra
Preparare
Mai intai se pregateste aluatul alb prin spumarea albusurilor cu un praf de sare, pana se obtine o bezea tare si se incepe adaugarea zaharului in ploaie. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt, cu miscari ample, fara a se amesteca excesiv. Se lasa aluatul deoparte.
Se pregateste acum aluatul colorat si mai intai se amesteca ingredientele uscate, adica faina cu praful de copt si cacao. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga esenta de rom, uleiul si apoi laptele. Se incoporeaza ingredientele uscate si se lasa aluatul deoparte pentru 5 min.
Cuptorul se incalzeste la 200 gr, tava de cuptor se captuseste cu hartie de copt. Tava mea este patrata cu latura de 35 cm. Se toarna aluatul alb in tava, se aseaza cu lingura sub forma unor gramezi cu spatiu intre ele. Apoi se pune si aluatul cu cacao printre gramajoarele albe. La final am uniformizat suprafata aluaturilor, fara a amesteca in profunzime. Se coace pandispanul bicolor pentru 20-25 min. Se lasa sa se raceasca. Se pregateste un sirop punandu-se laptele la fiert cu zaharul si dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie. Se insiropeaza pandispanul cu siropul fierbinte dupa care se lasa sa se raceasca complet.
Cand prajitura s-a racit se monteaza frisca si se aseaza intr-un strat egal deasupra pandispanului insiropat. Pentru a se pastra contrastul dintre culorile prajiturii se poate rade ciocolata deasupra si poate fi portionata.
BG1_Prajitura insiropata in doua culori
BG1_Prajitura insiropata in doua culori
BG1_Prajitura insiropata in doua culori
BG1_Prajitura insiropata in doua culori
BG1_Prajitura insiropata in doua culori
BG1_Prajitura insiropata in doua culori
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.