Blat: 4 oua 200 g zahar 100 ml apa 100 ml ulei 12 g praf de copt 250 g faina 2 linguri cacao 1 lingura ulei Piscot: 2 oua 100 g zahar 50 ml apa 50 ml ulei 1 lingurita praf de copt 130 g faina Crema: 2 plicuri pudinca 750 ml lapte 3 linguri zahar 250 g zahar pudra 300 g margarina 1 pliculet zahar vanilat 2 linguri rom Glazura: 300 g ciocolata
Mod preparare Pasul 1
Pentru prepararea blatului se amesteca intr-un vas galbenusurile de ou cu 100 g zahar si se bat spuma, dupa care se amesteca cu 100 ml apa si 100 ml ulei. Intr-un alt vas se pune faina si praful de copt dupa care se incorporeaza galbenusurile de ou. Se imparte compozitia in mod egal in doua vase iar intr-un vas se amesteca cu cacao si 1 lingura de ulei. Cu ajutorul unui mixer se bat spuma albusurile de ou cu 100 g zahar. Se imparte spuma in doua parti egale si se incorporeaza cu grija in compozitii. Se tapeteaza cu ulei si cu faina doua tavi de cozonac si se toarna compozitiile. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade si dam tavile la cuptor pentru 40 de minute. Pasul 2
Se fierb 750 ml lapte cu 3 linguri de zahar si se adauga pliculetele de pudinca, dupa care se lasa la racit. Se bate spuma margarina cu zaharul pudra si incet se incorporeaza pudinca racita, zaharul vanilat si rom-ul. Pasul 3
Pentru blatul de piscot se amesteca intr-un vas 2 oua cu 100 g zahar si se bate spuma, se adauga 50 ml apa, 50 ml ulei si se amesteca cu 130 g faina si 1 lingurita praf de copt. Se tapeteaza o tava de 38/23 cm cu hartie de copt, se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se da tava la cuptor pentru 20 de minute. Pasul 4
Se scot cozonacii din forme cand acestea sunt inca calzi, iar cand se racesc, se taie felii. Peste blatul de piscot se pun treisferturi din crema, peste ea se aseaza feliile de cozonac, o felie cu cacao, una fara. Cu crema ramasa se unge partea de sus si se aseaza in frigider pentru 2 ore. Ciocolata pentru glazura se topeste pe aburi si se glazuareaza cozonacul, cand aceasta se intareste se poate taia cozonacul in felii oblice. Un cozonac excelent pentru sarbatori!
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.