Pentru aluat 250 g făină 2 gălbenuşuri 1 ou 100 g unt 50 g zahăr pudră 1 praf de sare 1 pliculeţ zahăr vanilat 1-2 linguri lapte
Pentru crema de vanilie 3 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat 250 ml lapte 2 foi gelatină 250 ml frişcă 250 g vişine fără sâmburi
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, oul, sarea, zahărul vanilat şi laptele. La final, pui făina şi amesteci până la omogenizare. Înfăşori aluatul în folie şi îl dai la frigider 30 de minute ca să se întărească.
Între timp, prepari crema de vanilie. Amesteci într-un bol gălbenuşurile, zahărul şi vanilia, aproximativ 5 minute. Torni laptele şi amesteci încontinuu, pe baie de aburi, până se îngroaşă compoziţia. O iei de pe foc, amestecând până se mai răceşte. Apoi adaugi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi frişca bătută şi încorporezi bine totul.
După ce s-a răcit crema, întinzi o foaie de aluat groasă de 0,5 cm şi o aşezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini. Înţepi aluatul din loc în loc, torni crema de vanilie, pui vișinele şi dai la cuptorul încins, 40-45 de minute, până se rumeneşte tarta.
tarta-cu-vanilie-si-visine-580x400
tarta-cu-vanilie-si-visine-580x400
tarta-cu-vanilie-si-visine-580x400
tarta-cu-vanilie-si-visine-580x400
tarta-cu-vanilie-si-visine-580x400
tarta-cu-vanilie-si-visine-580x400
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.