Aluat 200 grame unt la temperatura camerei 150 grame crema de branza 100 grame zahar 2 galbenusuri un praf de sare 450 grame faina 10 grame praf de copt esenta de lamaie 8 grame zahar vanilinat
Umplutura
350 grame nuci (sau alune/migdale) 2 albusuri 2-3 linguri zahar 2 x 8 grame zahar vanilinat
Pregatirea aluatului
Am frecat untul cu zaharul si cu cel vanilinat. Se adauga crema de branza, galbenusurile si esenta de lamaie. Se adauga praful de copt si se incorporeaza treptat faina pana se obtine un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Se tine la rece, in frigider pana pregatesc si umplutura.
Pentru umplutura se spumeaza albusurile cu zaharul si se adauga nuca macinata.
Umplutura trebuie sa fie destul de compacta pentru a putea fi modelata in palma, dandu-i o forma alungita.
Aluatul se intinde foaie groasa de cativa milimetri, se decupeaza din aceasta cercuri. Pe fiecare cerc se aseaza umplutura, iar aluatul se impatureste, suprapunandu-se parte peste parte. Cu o furculita se preseaza pentru a se sigila bine.
Se coc in tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am copt in cuptorul electric, preincalzit la 130 grade cat sa se rumeneasca usor deasupra.
BG1_Fursecuri cu nuca
BG1_Fursecuri cu nuca
BG1_Fursecuri cu nuca
BG1_Fursecuri cu nuca
BG1_Fursecuri cu nuca
BG1_Fursecuri cu nuca
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.