Ingrediente: - 2 albusuri de minimum 2 zile - 85 grame de pudra de migdale - 150 g zahar pudra - 1 lingura de zahar tos - colorant alimentar rosu si galben, sau orange - 1 lingura rasa esenta de portocale - un praf de cream of tartar ganache de ciocolata: - 90 g ciocolata - 125 ml frisca - 50 g unt
Etapa 1: Se amesteca zaharul pudra si migdalele apoi se cerne amestecul.Albusurile se bat spuma cu lingura de zahar si cream of tartar.
Etapa 2: Urmeaza esenta de portocale si colorantul alimentar. La amestecarea compozitiei uscate cu albusurile frumos colorate am folosit o metoda mai altfel: am luat cate-o lingura generoasa din albusuri si le-am incorporat in amestecul cu pudra de migdale fara delicatetea obisnuita, vrem sa umezim totul pana adaugam toata compozitia de albusuri.
Etapa 3: Adaugam pe rand cate-o lingura din amestecul cu albusuri pana obtinem o masa in care restul de albus spumos si colorat poate fi adaugat delicat. Se amesteca delicat, dar hotarat pana amestecul devine lucios .
Etapa 4: Amestecul se pune intr-o punga de plastic din care ati taiat un colt ingust si se toarna in tava lasand o mica distanta intre 'cochilii'. Acum 'legenda' spune ca trebuie lasate minim o ora intr-un loc uscat, pana se formeaza un soi de ''piele'' pe fiercare macaron. Taina ar fi ca 'pielea' acesta nu va lasa compozitia de dedesubt sa iasa la suprafata si astfel se va forma renumitul piciorus al macaronului.
Etapa 5: Se coc la cuptorul incalzit in prealabil la 141 grade C pt aproximativ 25 minute. Dupa 5-7 minute piciorusul a aparut, daca macaronul e reusit. Pt a le desprinde usor de pe hartia de pergament se pun cateva linguri de apa sub hartie, intre ea si tava adica, se lasa putin la ''aburit'' apoi se iau macaronii si se pun pe un gratar la racit.
Etapa 6: Se amesteca ciocolata cu frisca si untul si se pun pe aburi. Cand ganache-ul s-a format se umplu cate 2 macarons cu el.
md-321098p522409
md-321098p522409
md-321098p522409
md-321098p522409
md-321098p522409
md-321098p522409
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.