Se spune că ducele de Anjou este cel care a descoperit la Ierusalim delicioasele prune, în timpul Cruciadelor. El a fost atât de încântat de gustul lor, încât le-a adus în Europa. Din cele mai aromate fructe ale acestei luni poţi prepara deserturi care de care mai ispititoare.
Ingrediente
Pentru blat 250 g făină 2 gălbenuşuri 50 g zahăr 50 g unt 20 ml ulei 7 g drojdie 100 ml lapte 1 praf de sare 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru umplutură 2 albuşuri 500 g prune 200 g zahăr 1 praf scorţişoară 3 linguri pesmet
Mod de preparare
Freci drojdia cu o linguriţă de zahăr, adaugi puţin lapte cald şi două linguri de făină. Când s-au omogenizat, laşi maiaua să crească, după care o încorporezi în restul de făină cernută. Pui gălbenuşurile, un praf de sare, untul topit şi răcit, uleiul şi zahărul vanilat. Dizolvi zahărul rămas în lapte cald şi-l torni în compoziţie, frământând energic până când obţii un aluat moale. Îl laşi să crească până îşi dublează volumul, după care-l întinzi într-o foaie şi-l aşezi, inclusiv pe margini, într-o formă rotundă înaltă, tapetată.
Speli prunele, le tai în două, le îndepărtezi sâmburii şi le amesteci cu jumătate din cantitatea de zahăr, scorţişoara şi pesmetul. Pui umplutura peste aluat şi dai tava la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Baţi spumă tare albuşurile cu restul de zahăr, scoţi tava din cuptor şi pui bezeaua peste prune. Dai din nou la cuptor până se rumeneşte bezeaua.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.