1 kg biscuiti sfaramiciosi 100 g nuca macinata o mana de stafide 2 linguri de cacao 125 g margarina 200 g zahar 3 fiole esenta de rom
Pentru umplutura:
afine din afinata/visine din visinata sau compot
Pentru sirop:
250 ml apa sau lapte 2 linguri zahar 2-3 linguri cacao
Decor:
ciocolata neagra
Preparare:
Etapa 1: 1. Pentru sirop, se pun apa sau laptele cu zaharul si cacaoa, dupa gust, la fiert, si se lasa pana se obtine un sirop bine legat.
2. Biscuitii se zdrobesc fin la robot sau se dau prin masina de tocat. Peste ei adaugam margarina moale, cele doua linguri de cacao, stafidele, nuca, esenta de rom si o parte din sirop (rece). Amestecam bine cu mainile pana se omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie destul de umeda; daca ni se pare uscata mai turnam sirop si amestecam din nou.
3. Din pasta rezultata se iau mici bucatele care se modeleaza intre palme,se pune o visina fara sambure sau 2-3 afine.Formam bilute pe care le asezam pe un gratar.
4. Ciocolata neagra se topeste la microunde in doua-trei etape a cate 30 de secunde. Decoram bombonelele aromate si le asezam pe hartii speciale.
Sunt delicioase, aromate, moi si crocante la suprafata.
Pofta buna.
53484_13663638223175L
53484_13663638224574L
53484_13663638225668L
53484_13663638225668L
53484_13663638224574L
53484_13663638223175L
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.