* Blat : * 4 oua * 150 g zahar * 55 g faina * 150 g nuca * 30 g unt * 4 albusuri * 4 linguri de zahar pudra * Crema ganache de ciocolata: * 200 g ciocolata amaruie * 100 ml frisca lichida * 50 g unt * Crema: * 400 ml frisca lichida * 50g zahar * 50 g nuca * Decor: * 300 ml frisca lichida
Mod de preparare Tort Bucataras:
Blat:
Nuca se macina impreuna cu zaharul in robotul cu cutit metalic.
Se bat ouale, adaugand treptat amestecul de nuca macinata cu zahar. Se bate pana compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul.
Se micsoreaza viteza mixerului si se adauga faina. Se omogenizeaza. Se adauga untul topit si racit si inca o data se amesteca cu atentie.
Albusurile se bat cu un praf de sare. Dupa ce se fac spuma tare, se adauga treptat zaharul pudra, batand pana devin lucioase ca pentru bezea. Bezeaua obtinuta se adauga in compozitia cu nuca, in 3 reprize, omogenizand cu atentie dupa fiecare.
Aluatul se imparte in 4 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute.
Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.
Daca aveti tava mare de aragaz puteti coace intr-o singura tura, apoi taiati fasii cat de late doriti
Crema ganache de ciocolata:
Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere. Se adauga ciocolata bucatele si untul. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece.
Crema:
Intr-un vas punem zaharul la caramelizat. Dupa ce s-a topit si a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Omogenizam, apoi intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit suficient, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic
Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam. Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se orneaza cu frisca, dupa preferinta.
tort-bucataras-1
tort-bucataras-2
tort-bucataras-1
tort-bucataras-2
tort-bucataras-1
tort-bucataras-2
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.