Ingrediente
3 albusuri
200 g zahar
O ceasca de unt
Faina
Pepene galben
2-3 linguri zahar
O legatura de menta
Mod de preparare
Albusurile se bat cu zaharul pana devin spumoase, se adauga untul topit si se continua sa se bata.
Se adauga faina pana cand toata compozitia ajunge la consistenta unei smantani foarte tari.
Pe o foaie de copt se pune aluat ce se intinde ca un banut de 10 cm diametru si maxim 2-3 mm inaltime.
Se dau la cuptor pana devin aurii deschis, apoi cat sunt fierbinti se impacheteaza sub forma de cosulet, folosindu-ne de un bol.
Este important ca fiecare sarja de aluat copt sa se faca cu maxim 3-4 banuti de aluat pentru a avea timp sa ii formati ca si cosulete, pana cand se
racesc.Se umplu cosuletele cu un amestec de cubulete de pepene peste care se preasara zahar si menta toccta marunt.