Blat: 200 gr zahar (eu am pus 100 gr zahar tos normal si 100 gr Green Sugar) 220 gr faina 2 oua 1/2 cana cacao (folosim o cana de 200 ml) 1/2 cana ulei 1/4 cana lapte 1/2 cana cafea tare (cafea expresso, sau cafea la filtru) 1 lingurita praf de copt un varf de sare Crema: 200 ml smantana pentru frisca 6 linguri Green Sugar( sau zahar tos normal) 200 gr ciocolata neagra 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker Ornat: 200 ml smantana pentru frisca 3 linguri zahar pudra 1 plic intaritor pentru frisca 2-3 linguri din crema de mai sus Pentru stelutele de ciocolata: 50 gr ciocolata neagra Altele: stelute colorate MOD DE PREPARARE RETETA Tort Piramida cu stele:
Crema
Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin adaugam esenta de rom, amestecam, apoi dam crema la frigider timp 1-2 ore.
Blat
Amestecam intr-un bol faina, cacaua si praful de copt. Separat, intr-un alt bol, mixam ouale spuma cu un varf de sare, adaugand apoi zaharul, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate la ingredientele lichide amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final turnam cafeaua fierbinte si omogenizam.
Turnam compozitia in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si intindem cu o spatula compozitia pe toata suprafata tavii.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca blatul complet.
Asamblare
Foaia de blat o impartim in 5 bucati in felul urmator: 12 cm, 10 cm, 7 cm, 5.5 cm si 2.5cm ( din cele doua margini ale blatului am taiat aprox 0.5 cm)
Lasam fasiile taiate asa lipite si ungem cu crema de ciocolata (lasand aprox 2 linguri pline pentru ornat)
Luam apoi fiecare fasie pe rand si le suprapunem de jos in sus de la cel mai lat la cel mai ingust, pentru a obtine forma de piramida.
Intr-un bol mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca pana obtinem o spuma consistenta.
Adaugam crema de ciocolata si omogenizam cu un tel.
Punem frisca intr-un pos si ornam de o parte si de alta a piramidei.
Dam platoul la frigider pana pregatim si stelutele.
Pentru stelute topim ciocolata pe baie de aburi, o punem intr-o punguta la care ii facem o gaura mica intr-un capat si pe o foaie de copt desenam stelute.
Punem foaia cu stelute in frigider timp de cateva minute pana se intaresc.
Ornam tortul cu stelutele de ciocolata iar printre ele punem si stelute mici albe/albastre.
Tinem tortul la frigider minim 3 ore inainte de servire.
TIPS-URI
1
Puteti insiropa daca vreti blatul cu un sirop cu apa, zahar si rom, desi blatul e usor umed si a doua zi e perfect
656x440_tort-piramida-cu-stele-360602
656x440_tort-piramida-cu-stele-360602
656x440_tort-piramida-cu-stele-360602
656x440_tort-piramida-cu-stele-360602
656x440_tort-piramida-cu-stele-360602
656x440_tort-piramida-cu-stele-360602
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.