4 mere potrivite ca marime aluat foietaj (eu am folosit Linco de 800 g) dulceata (eu am folosit de zmeura) alune de padure (sau nuci, migdale, alune prajite…) lapte un plic budinca zahar zahar vanilat bourbon
Cand lucram cu aluat foietaj, trebuie sa il lasam sa se dezghete incet la frigider sau la temperatura camerei; daca il dezghetam la temperatura camerei trebuie sa avem grija sa nu il lasam prea mult la caldura pentru ca o sa devina foarte lipicios si aproape imposibil de lucrat cu el (in cazul asta il bagam, la frigider si il lasam sa se raceasca bine, sa se intareasca).Cand aluatul este dezghetat, spalam si stergem bine merele dupa care le curatam la interior de samburi; de preferat ar fi sa nu le gaurim de tot, deoarece urmeaza sa punem dulceata si alune in ele; le presaram cu putin zahar vanilat bourbon. Intre timp dam drumu la cuptor la 220 grade.Pasul urmator e lucrul cu aluatul; desfasuram aluatul si fixam din ochi un patrat cu latura latimii si cealalta parte o indepartam cu un cutit. Cu ajutorul unui sucitor mai latim putin aluatul pastrand forma patrata dupa care taiem in cruce astfel incat obtinem 4 patrate mai mici.Peste fiecare patrat adaugam cate un mar pe care il umplem cu dulceata si cateva alune de padure.Strangem cu atentie capetele aluatului deasupra fiecarui mar, de preferat sa il presam cu ajutorul degetelor pentru ca la cuptor o sa cedeze de la caldura si o sa se lase pe lateral. Daca marginile sunt prea mici mai tragem de ele cu grija sa nu se rupa, doar cat sa se uneasca intre ele.Punem cu grija merele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30-35 de minute.Dupa 35 de minute, scoatem de la cuptor, adaugam sosul delicios de vanilie pe care il preparam ca o budinca obisnuita doar ca folosim mai mult lapte si zahar burbon pentru aroma mai intensa si servim cat sunt calde.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.