Aluat: 750 g faina(aproximativ) 150 g zahar pudra 250 g osanza (topita si racita) 2 galbenusuri 3 linguri smantana 2 pliculete zahar vanilat o lingurita esenta de rom o lingurita esenta de vanilie un pliculet de amoniu (stins intr-o lingura de otet) un praf de sare. Umplutura: rahat Pentru finisat: zahar pudra
Mod de preparare: Mixam osanza cu zaharul 1-2 minute. Adaugam restul ingredientelor(mai putin faina)si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam mixerul deoparte si incepem sa framantam, adaugand faina treptat.Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare. Punem aluatul in frigider acoperit cu o folie,pana a doua zi.
Luam cate 200 g (aproximativ) din aluat si intindem foaie rotunda(30cm diametrul). Eu am avut un tocator rotund si am intins pe el. Taiem foaia de aluat in 16 triunghiuri cat mai egale, punem la baza rahat taiat fasiute si rulam.Asezam cornuletele astfel formate in tava, cu distanta intre ele, pentru ca vor creste la copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 20-25 de minute, pana incep sa se rumeneasaca usor. Asa fierbinti, le tavalim prin zahar pudra.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.