Ingrediente Pentru o tava 25 x 35 cm Umplutura 1,5 kg mere 7-9 linguri zahar scortisoara pudra, dupa gust 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri rase gris Blatul 1 150 g zahar 2 oua 100 g unt/margarina 200 g faina 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat Burbon ½ fiola esenta de rom 1 praf de sare 1-2 linguri lapte Blatul 2 4 oua 1 praf de sare 1 lingura apa 4 linguri zahar 4 linguri faina Pentru ornat zahar pudra vanilat
Umplutura Curatati merele de coaja si radeti-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-le la calit impreuna cu zaharul pana se evapora zeama merelor, amestecand des. Luati vasul de pe foc si inglobati scortisoara, vanilia si grisul. Lasati la racit si in asteptare.
Blatul 1 Frecati spuma untul/margarina cu zaharul, zaharul vanilat pana se dizolva zaharul, apoi adaugati ouale, laptele, sarea si omogenizati bine. La sfarsit inglobati esenta de rom si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Trebuie sa obtineti un aluat cu o consistenta potrivita, dar sa nu fie prea tare. La nevoie adaugati inca putin lapte. Puneti aluatul cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati. Turnati merele peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins pentru cca 15 min, la 180 grade. Intre timp pregatiti compozitia pentru blatul 2.
Blatul 2 Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de zahar. Separat, Mixati galbenusurile cu apa si restul de zahar pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat.
* lichidul (apa/lapte/apa minerala) adaugat in compozitia de pandispan, il ajuta sa creasca si-i sporeste " pufosenia “.
Incorporati in galbenusuri, ½ din compozita de albusuri si faina cernuta, cu ajutorul unei palete, prin rasturnare de jos in sus, apoi inglobati si restul de albusuri. Scoateti tava din cuptor dupa cele 15 min, turnati deasupra stratului de mere compozitia blatului 2 si nivelati. Dati din nou la cuptor si coaceti la aceeasi temperatura pentru inca 25-30 min sau pana ce blatul este copt, frumos aurit si trece testul cu scobitoarea. Pudrati prajitura fierbinte cu zahar praf vanilat.
Portionati-o doar dupa ce se raceste.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.