– 200g ciocolata amaruie Bellarom – 200g ciocolata cu lapte Fin Carre – o sticla de suc de 1-1.5 litri – 600g biscuiti digestivi Sonday – 250ml lapte Pilos – 250g unt Pilos – 200g zahar brun Belbake – 2 linguri cacao Castello (30g) – o lingura esenta de rom Castello (15ml) – 100g merisoare confiate Alesto
1. Spalam bine sticla de suc o golim. Indepartam cu grija eticheta si o pastram pentru final. Cu ajutorul unui cutter foarte bine ascutit, taiem o fereastra de 5x5cm, exact unde este locul etichetei. Topim ciocolata la baie de aburi, o lasam sa se zvante putin, ca sa nu topeasca sticla. 2. Turnam ciocolata in sticla, cate ¼ cana o data si rotim bine sticla, astfel incat sa se glazureze uniform cu ciocolata. Trebuie sa avem 2-3 straturi de ciocolata, deci lasam sticla la frigider 10-15 minute intre fiecare strat. 3. Pentru salamul de biscuiti, intr-un bol incapator rupem biscuitii bucatele, unele mai mari, altele mai mici. Separat, intr-o craticioara, punem la fiert laptele, utul, cacao, esenta de rom, zahar brun. Le fierbem pana zaharul si untul sunt topite. Adaugam merisoarele peste biscuiti, turnam amestecul de lapte cat e inca fierbinte si amestecam bine. Lasam compozitia sa se raceasca la temperatura camerei. 4. Umplem sticla cu salamul de biscuiti, apasand bine cu lingura astfel incat sa fim siguri ca sticla este umpluta perfect. Dam la frigider o jumatate de ora sau pana salamul de biscuiti face o crusta, apoi inchidem fereastra pe care am facut-o la inceput, folosind ciocolata topita. Dam tortul la frigider cel putin 12 ore. Desprindem cu grija sticla de plastic, cu ajutorul cutter-ului. Tinem sticla cu o folie de plastic, ca sa nu lasam amprente pe ciocolata. Cand toata sticla e desprinsa, reatasam eticheta si dopul, folosind putina ciocolata topita.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.