O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu… :)) Nu e nici una dintre ele, e doar Lady’s Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))
Pentru „degetele” avem nevoie de: 150 g unt 350 ml apa 2 cani faina 6 oua Pentru crema avem nevoie de: 800 ml smantana (fermentata, cu procent mare de grasime) 100 g zahar zahar vanilat
Mod de preparare Prajitura „Lady’s Fingers”:
Degetele:
Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata, amestecand continuu, pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.
Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”, de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mare, destul de repede, in jur de 10 minute.
Crema:
Se bate smantana cu zaharul si vanilia. Intr-un vas mai adanc asezam un strat de „degetele”, apoi un strat generos de frisca. Continuam astfel pana la terminarea „degetelelor”, ultimul strat fiind de frisca.
Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore. Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.
O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.
ladys-fingers-1
ladys-fingers-1
ladys-fingers-1
ladys-fingers-1
ladys-fingers-1
ladys-fingers-1
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.