1 kg piersici 250 g mascarpone 300 ml suc de mere 200 g zahar brun 4 galbenusuri mari esenta de migdale sau 2-3 linguri de amaretto biscuiti cu migdale Intr-un vas punem sucul de mere cu piersicile taiate sferturi si jumatati (daca sunt mai mici) si 100 g zahar brun; punem vasul pe aragaz si fierbem piersicile in acest sirop pana se inmoaie usor. Cele mai frumoase bucatele de piersica le scoatem pe o farfuriuta si le lasam la racit. Siropul si piersicile ramase le lasam putin la racit si cu ajutorul blenderului facem un piure din ele.Lasam piureul de piersici sa se raceasca complet; cand s-a racit bine punem apa intr-o oala cu gura incapatoare la fiert. Punem cele 4 galbenusuri impreuna cu esenta de migdale si restul de zahar intr-un vas rezistent la caldura; cand apa fierbe punem vasul in care avem ouale peste oala (in care apa fierbe constant la foc mai domol) si mixam toate ingrediente pana zaharul se topeste. O sa obtinem un amestec mai dens si mai greu de amestecat, inchis la culoare.In alt vas punem branza mascarpone si peste piureul de piersici…… si mixam cateva secunde pana amestecul se omogonizeaza; adugam galbenusurile batute cu zaharul brun si mai mixam cca 30 de secunde.Luam tava de chec si asezam in ea bucatelele de piersici scoase din sos; peste ele adaugam amestecul final de piure de piersici mascarpone si galbenusuri.Adaugam la final biscuitii cu migdale, strangem marginile foliei alimetare peste prajitura si dam la congelator tava pentru 6 ore sau peste noapte.Cand scoatem de la congelator prajitura o lasam la temperatura camerei cca 15 minute, dupa care o scoatem din tava si indepartam folia.Taiem feliute de cca 1 deget grosime cu ajutorul unui cutit cu lama mai groasa.
82628324_YFTCFSG3
82628342_DAXAJGD
82628347_EAEMGON
82628355_QVBHLYN
82628363_OVPRLJL3
82628370_OOGIQLZ
82628377_DGTBQPH3
82628385_UWQGKYH
82628390_ZBOHBOR3
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.