2 Foi : 10 albusuri un praf sare 10 lg zahar 100 g cocos 3 lg faina
Crema: 10 galbenusuri 10 lg zahar 4 lg lapte 400 g unt (80-82 % grasime)
20 biscuiti simpli 100 ml cafea indulcita 3 lg lichior cafea (sau coniac, rom )
200 g ciocolata 4 lg ulei
Decor : cocos bilute de ciocolata (sau ciocolata rasa)
Mod de preparare : 2 Foi : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final cocos-ul amestecat cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti cantitatea in 2 , inca de la inceput si coacem 2 foi. Crema : mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc , adaugam laptele si punem pe aburi (circa 5-10 minute). Dam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul la temperatura camerei il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri, treptat, ca la maioneza. Aceasta crema o impartim in 3. In plus topim pe aburi , 200 g ciocolata rupta bucatele cu 4 lg ulei. Pregatim o cafea pe care o indulcim dupa gust. In ea adaugam coniac sau rom, lichior de cafea. Asamblare : Foaie cocos - 1/3 crema - biscuiti trecuti prin cafea indulcita - ciocolata topita cu uleiul. Dam la rece pentru a se intari ciocolata , circa 20 minute. Intindem 1/3 crema peste ciocolata intarita - a doua foaie de cocos - 1/3 crema - decor.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.