Ingrediente
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 kg mere
100 gr zahar pt caramel
Mod de preparare
Preparam mai intai caramelul astfel: Intr-o cratita punem 100 gr zahar si lasam pana se
caramelizeaza.Se intinde apoi uniform pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca.
Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul altfel o sa devina amar.
Curatam merele , le taiem cubulete , le asezam in cratita peste caramel si le presaram cu scortisoara
Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si omogenizam. Turnam aluatul obtinut in cratita peste mere
Dam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste si se desprinde usor de pe peretii cratitei.
Se lasa sa sa se raceasca apoi se rastoarna pe un platou.
Blatul nu mai necesita insiropare deoarece va fi suficient de umed de la siropul lasat de mere si de caramel.
Dam o ora la frigider apoi il taiem felii.