2 galbenusuri 200 grame unt 100 grame smantana 70 grame zahar 100 grame nuci (migdale sau alune) 350 grame faina 10 grame praf de copt 8 grame zahar vanilinat un praf de sare
Umplutura
4 galbenusuri 6 albusuri 200 grame zahar 120 grame carob (pudra roscove) 150 grame ciocolata 100 grame smantana esenta de rom un praf de sare Decor zahar pudra
Preparare aluat foi
Faina se amesteca cu praful de copt si cu nucile macinate fin. Am frecat bine untul cu zaharul si cu cel vanilinat si un praf de sare, apoi am adaugat pe rand galbenusururile, smantana, dupa care se incoporeaza faina. Se amesteca bine si se framanta cu mainile, daca mai este nevoie mai puneti o lingura-doua de faina, pentru a obtine un aluat ce nu se mai lipeste de maini si va putea fi intins foaie. L-am impartit in doua parti egale si l-am pus la rece.
Umplutura Am pus ciocolata sa se topeasca pe aragaz si am lasat-o apoi sa se racoreasca. Albusurile le-am spumat cu un praf de sare si le-am lasat deoparte. Galbenusurile le-am spumat cu zaharul, apoi cu ciocolata topita si racita, cu smantana si se adauga si pudra de roscove. Mai ramane doar sa amestecati si albusurile in aceasta compozitie si esenta de rom.
Am intins una din bucatile de aluat cu sucitorul, pe blatul de lucru pudrat cu faina si am asezat-o in tava tapetata si cu hartie de copt. Tava mea are dimensiunile 24 cm x 32 cm. Am nivelat apoi umplutura pregatita si am acoperit cu a doua foaie intinsa ca si prima. Am trecut cu furculita pe parginea aluatului si am si intepat foaia de sus cu aceeasi furculita.
Am copt prajitura la 150 grade pentru 30 min in cuptorul electric cu arzatorul de jos. Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
BG1_Placinta cu ciocolata si carob
BG1_Placinta cu ciocolata si carob
BG1_Placinta cu ciocolata si carob
BG1_Placinta cu ciocolata si carob
BG1_Placinta cu ciocolata si carob
BG1_Placinta cu ciocolata si carob
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.