250 de grame de crema de branza sau branza proaspata de vaci cu textura foarte fina (sa nu fie granulata) 250 de grame de smantana acrisoara (pentru gatit) 2 linguri cu varf de zahar pudra 1 cutie de lapte condensat de 400 de grame 1 lingurita extract de vanilie coaja de la 1 lamaie optional, 4-5 linguri de biscuiti graham sfaramati
Preparare:
De facut, inghetata cu gust de cheesecake se face foarte usor, nu este nevoie sa se fiarba compozitia, din cauza asta va merge mult mai rapid decat inghetatele pe baza de crema de oua. Daca nu aveti in casa lapte condensat, se inlocuieste cu aceeasi cantitate de smantana pentru frisca si se vor adauga 3 linguri cu varf de zahar pudra in plus (laptele condensat e indulcit).
1. Crema de branza sau branza de vaci, smantana, coaja razuita de lamaie si zaharul pudra se pun intr-un castron si se lucreaza cu blenderul de mana pana la obtinerea unei texturi foarte, foarte fine (poza 1 – sau, se pun toate in procesor si se mixeaza).
2. Se adauga laptele condensat (poza 2) si extractul de vanilie si se omogenizeaza foarte bine.
3. Se raceste crema obtinuta la frigider, apoi se toarna in vasul masinii de inghetata care a fost in prealabil tinut la congelator macar 12 ore si se ingheata. O alta alternativa ar fi sa se puna crema intr-un castron acoperit si sa se dea la congelator, amestecand la fiecare 30-40 de minute pentru a preintampina formarea cristalelor de gheata, pana cand compozitia devine cremoasa (poza 3).
4. Daca se doreste, se formeaza straturi de inghetata si de biscuiti: se pun intr-un castron 3-4 linguri bune de inghetata, si se presara cu 1 lingura cu varf de biscuiti sfaramati (poza 4). Se acopera cu inghetata, iar cu biscuiti etc. Se acopera castronul si se da la congelator sa se intareasca inainte de servire.
1
2
3
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.