250 ml smantana pentru frisca (cat mai grasa posibil)
250 g mascarpone (la temperatura camerei)
3 linguri de zahar
2 fiole esenta de vanilie
350 ml espresso/cafea tare
500 g piscoturi
cacao pudra pentru decorat
Optional: 1 lingura Amaretto sau Brandy
Mod de preparare
Bate smantana, zaharul si vanilia cu un mixer pana obtii o spuma tare si omogena. Adauga mascarpone si amaretto sau brandy ( optional). Amesteca.
Inmoaie piscoturile in cafea si pune primul strat pe fundul unei tavi ( dimensiunea 20 x 20 cm este cea mai potrivita, conform ingredientelor date).
Pune jumatate din cantitatea de crema peste piscoturile din tava. Repeta procesul cu un al doilea strat de piscoturi si inca unul de crema.
Cerne cacao deasupra si da la frigider, intre 4 si 8 ore.
Sfaturi:
– nu tine prea mult piscoturile la inmuiat, se vor rupe.
– daca il pregatesti pentru mai mult de 6 persoane, dubleaza cantitatile si schimba tava cu una mai mare.
– este o prajitura pe care, depozitarea la frig o face mult mai buna, oferindu-le timp ingredientelor sa isi “imprieteneasca” aromele.
shutterstock_340808510-e1458660971401_0
shutterstock_340808510-e1458660971401_0
shutterstock_340808510-e1458660971401_0
shutterstock_340808510-e1458660971401_0
shutterstock_340808510-e1458660971401_0
shutterstock_340808510-e1458660971401_0
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.