Prajitura cu fructe caramelizate si glazura de cafea
Pandispan: 6 oua 8-10 linguri zahar 10 linguri margarina/unt 6 linguri faina 1 varf cutit sare Umplutura: 200 g zmeura 500 g piersici 50 g zahar 20 g unt 500 g pere 50 g zahar 20 g unt Glazura: 4 linguri cafea solubila 200 g zahar apa cat sa acopere zaharul
Mod de preparare
Mai intai se caramelizeaza fructele, in vase diferite.
Se pune zaharul la caramelizat, iar cand se dilueaza se adauga untul, apoi piersicile, respectiv perele, taiate in cuburi.
Se amesteca usor fructele pe foc, timp de 2-3 minute, apoi se lasa la racit.
Pentru pandispan, se freaca galbenusurile cu putina sare, apoi cu margarina, sau untul usor spumat, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si la final se incorporeaza usor albusurile batute spuma impreuna cu zaharul.
Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se toarna compozitia de pandispan in ea, apoi se imprastie deasupra, fructele caramelizate, precum si zmeura din frigider.
Se mai opreste un sfert din fructe si pentru ornat.
Se coace pandispanul pentru 20 de minute la 180-200 grade, apoi se lasa la racit.
Pentru glazura, se freaca intr-un vas, zaharul cu cafeaua solubila si apa, pana cand se spumeaza bine, apoi se pune vasul la bain-marie si se amesteca pana la diluare.
Se toarna fierbinte peste prajitura si se intinde cu ajutorul unui cutit ud. Trucul meu este sa se rastoarne prajitura cu partea din interior deasupra si peste aceasta sa se intinda glazura, pentru ca se va intinde uniform.
Sau, jumatate de prajitura sa se lase neglazurata, cu partea cu fructe in sus si usor pudrata cu zahar, iar peste cealalta jumatate, intoarsa invers, se va turna glazura. Este mai de efect, mai ales daca avem musafiri, va fi ca si cand am avea doua prajituri.
13686615_305738969762531_2044603287784017934_n
13709857_305738966429198_6020560179018984373_n
13686615_305738969762531_2044603287784017934_n
13709857_305738966429198_6020560179018984373_n
13686615_305738969762531_2044603287784017934_n
13709857_305738966429198_6020560179018984373_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.