Ingrediente 300 g făină 170 g unt 2 ouă 4 linguri zahăr
Pentru umplutură
200 g mac
400 ml lapte
150 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
10 caise fără sâmburi
1 ou
Preparare
Fierbi macul în lapte 5-7 minute, dai vasul deoparte şi laşi la răcit. Freci untul cu zahărul şi zahărul vanilat până devine spumos. Adaugi gălbenuşurile, pe rând, şi făina. La sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor până se încorporează complet. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie specială pentru copt, adaugi umplutura cu mac, pe care o întinzi pe toată suprafaţa aluatului, în strat cât mai uniform iar deasupra aşezi jumătăţi de caise, cu partea bombată în sus. Ungi plăcinta cu oul bătut şi introduce tava în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute. Laşi plăcinta să se răcească în tavă şi apoi o tai şi o serveşti.
sfff351174
sfff351174
sfff351174
sfff351174
sfff351174
sfff351174
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.