Prajitura cu mac crema cu aroma de portocale frisca si ciocolata
Pt blatul cu mac: 6 ouă 150 gr zahăr 100 g mac macinat 125 gr făină
Într-un bol mixați albușurile spumă, apoi încorporați zahărul și mixați, până obțineți o bezea densă. Adăugați gălbenușurile amestecate cu extractul de vanilie sau esență de vanilie și cu ajutorul unei spatule amestecați. Cerneti faina si amestecati-o cu macul. Adaugati faina in ploaie (in trei transe) peste compozitia de oua si amestecati cu spatula usor, cu miscari largi si atente de jos in sus. Turnați aluatul obținut într-o tavă (diametrul 25×35 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C, timp de 20-25 de minute.
Pt blatul de cacao: 3 oua 75 grame zahar 55 grame faina 20 grame de cacao O lingura extract de vanilie
Într-un bol mixați albușurile spumă, apoi încorporați zahărul și mixați, până obțineți o bezea densă. Adăugați gălbenușurile amestecate cu extractul de vanilie sau esenta, și cu ajutorul unei spatule amestecați. Cerneti faina impreuna cu cacao amestecate. Adaugati faina in ploaie (in trei transe) peste compozitia de oua si amestecati cu spatula usor, cu miscari largi si atente de jos in sus. Turnați aluatul obținut într-o tavă (diametrul 25×35 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C, timp de 10-15 de minute. Atentie!!! Incercati sa nivelati cat mai bine aluatul in tava! Crema 800 ml lapte 110 grame amidon de porumb 130 grame zahar 300 grame unt la temperatura camerei Coaja de la doua portocale Sucul de la o portocala si jumatate 150 grame ciocolata cu aroma de portocala pt decor O lingura extract vanilie sau esenta de vanilie
Mai avem nevoie de 500 ml smantana pt frisca si 50 grame zahar pudra.
Laptele se amesteca cu amidonul si zaharul cu ajutorul unu tel. Se pune pe foc si se amesteca continuu cu telul pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se adauga coaja, vanilia si sucul de la portocala si se amesteca. Se acopera crema direct pe suprafata cu folie alimentara, si se lasa sa se raceasca complet. Se mixeaza untul si se adauga cate putin din crema racita pana este complet incorporata cu untul. Crema se imparte egal in 2 boluri. Blatul cu mac se taie in 2 parti egale. Blaturile se insiropeaza bine cu lapte normal, sau puteti sa faceti un sirop special. Se pune peste blatul cu mac (insiropat) prima parte din crema. Asezam blatul cu cacao peste crema (il insiropam) si intindem a doua parte din crema. Punem ultimul blat, cel cu mac, il insiropam, batem smantana pt frisca (rece din frigider) cu zaharul pudra, si intindem smantana peste blat Presaram cu ciocolata si se lasa prajitura la frigider peste noapte.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.