1 pachet piscoturi Pentru sirop: 800 g frisca 2-3 linguri ness Pentru crema: 1 kg frisca 500 g mascarpone 400 g iaurt 6 oua 20 g gelatina 10 linguri zahar 1 kg capsuni 1 kg zmeura
Mod de preparare
Vom incepe cu siropul pentru piscoturi.
Incalzim usor frisca lichida si diluam ness-ul in ea. Mai intai diluam ness-ul in putina frisca si apoi il turnam in fir subtire in vasul de pe foc, amestecand continuu.
Frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, ci doar sa fie usor incalzita pentru a se dilua ness-ul.
Dam siropul deoparte si ne ocupam de crema.
Mixam frisca spuma.
Amestecam ouale cu zaharul, adaugam si putina sare, un varf de cutit, nu mai multa, pentru accentuarea gustului.
Mixam apoi ouale cu zaharul la bain-marie, pana devin spumoase.
Hidratam gelatina in putina apa, apoi o diluam tot la bain-marie, dupa ce am dat deoparte spuma de oua.
Turnam apoi gelatina in fir subtire peste spuma de oua si mixam energic cateva minute bune, pana ce spuma va fi racita.
Adaugam mascarponele, apoi iaurtul, omogenizand crema dupa fiecare adaos, iar la final incorporam frisca bine batuta.
Pregatim o tava de aragaz si asamblam prajitura in straturi, incepand cu un strat de piscoturi trecute prin siropul de frisca si ness, apoi crema, iar piscoturi si tot asa, culminand cu un strat de crema.
Deasupra vom aseza frumos, jumatati din capsunile bine spalate si scurse si mai decoram cu un topping de zmeura.
Fierbem zmeura cu putin zahar pana obtinem o dulceata mai fluida si o turnam rece, in fir subtire, peste prajitura.
Recomandat ar fi sa turnam toppingul dupa portionare ca sa se prelinga frumos si pe marginile prajiturii.
Prajitura asamblata se va da la rece, cel putin o ora, pentru a se intari usor crema, apoi se va portiona.
O alta varianta, pe care Vladutz a pus-o in practica, ar fi ca siropul prin care trecem piscoturile sa fie din visine si zmeura, iar prajitura la final sa fie glazurata cu o dulceata de trandafiri.
Este mult mai racoroasa a doua varianta, dar fiecare poate alege varianta care il reprezinta, oricum sunt delicioase ambele.
13510983_299152677087827_5360273996309386839_n
13510983_299152677087827_5360273996309386839_n
13510983_299152677087827_5360273996309386839_n
13510983_299152677087827_5360273996309386839_n
13510983_299152677087827_5360273996309386839_n
13510983_299152677087827_5360273996309386839_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.