3 ouă 150 g de griș 150 ml de iaurt 150 g de zahăr 100 g de unt 500 g de vișine 1 lămâie 2 linguri de făină 1 linguriță de praf de copt
MOD DE PREPARARE
Bateți ouăle cu 100 g de zahăr, până rezultă o spumă albă . Adăugați în spuma de ouă untul topit, iaurtul, grișul, praful de copt și făina. La final, adăugați zestul (coaja rasă) de lămâie și amestecați compoziția cu ajutorul mixerului, până obțineți o masă omogenă de consistența smântânii. Turnați aluatul într-o formă de copt rotundă (sau în 2 forme cu diametrul de 20 cm) unsă cu unt. Spălați bine vișinele, uscați-le și îndepărtați-le sâmburii. Băgați vișinele în aluat, aproximativ până la jumătate. Dați checul la cuptorul încins la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute, până se rumenește. Între timp, pregătiți siropul. Stoarceți sucul din lămâie într-un vas. Adăugați 50 g de zahăr și 100 ml de apă și aduceți siropul la punctul de fierbere. Fierbeți siropul la foc mediu timp de 5 minute. Scoateți checul din cuptor, înfigeți-l cu o scobitoare în mai multe locuri și turnați deasupra siropul fierbinte, cu ajutorul unei linguri.
prev4-11
prev4-11
prev4-11
prev4-11
prev4-11
prev4-11
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.