Ingrediente:
Aluat
- faina 700 g
- drojdie 40 g
- oua 3 buc
- zahar 100 g
- ulei 50 ml
- lapte 200 ml
- sare
- coaja de lamaie
- vanilie
- 1 plic umplutura de alune
- 8 lg lapte
- 2 lg cacao
Sirop
- apa, miere ,
- zahar,razatura de lamaie
Preparare:
Etapa 1: Se cerne faina ,se adauga sarea ,ouale si drojdia dizolvata cu
zaharul.Se adauga si laptele caldut si se framanta un aluat cat mai elastic.La sfarsit se pune uleiul si se framanta pana ce se desprinde de pe
vas.Se lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul.
Etapa 2: Se intinde o foaie dreptunghiulara se aseaza umplutura de alune amestecata cu lapte si
cacao.Se ruleaza si se taie in bucati late de 3 cm dupa care se ung cu ou
batut.Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit..
Se insiropeaza imediat ce au fost scoase din cuptor.