Pentru doua foi : 2 oua 9 linguri de zahar 9 linguri de ulei 11 linguri de apa sau lapte 1 praf de sare 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar (stins cu otet) faina cat cuprinde (pentru a forma un aluat usor de intins)
Pentru umplutura : 900 gr branza dulce si proaspata de vaci 200 gr zahar 2 oua 2 plicuri cu zahar vanilinat (pentru aroma) Coaja rasa de la o lamaie Coaja rasa de la o portocala Un pliculet de stafide inmuiate in esenta de rom
Pentru ornat : Zahar pudra
Etapa 1: Umplutura se face cel mai simplu, si anume, se amesteca toate ingredientele enumerate, dupa care se pune in frigider pana cand foile vor fi gata.
Etapa 2 - Placinta cu branza dulce si stafideEtapa 2: Aluatul pentru cele doua foi se prepara astfel: Cele doua oua se freaca bine cu un praf de sare si cu cele 11 linguri de zahar, pana cand compozitia isi dubleaza volumul, isi schimba culoarea intr-un galben pal si zaharul este bine dizolvat, dupa care se adauga uleiul, apa, bicarbonatul stins cu otet. Dupa amalgamarea corecta incepe sa se adauge faina pana cand se va ajunge la un aluat moale, dar care nu se va mai lipi de mana si va putea fi intins in foaie subtire.
Etapa 3 - Placinta cu branza dulce si stafideEtapa 3: Se pudreaza bine cu faina suprafata de lucru, cat si sucitorul cu ajutorul caruia vom intinde doua foi subtiri de marimea tavii de cuptor.
Tava de cuptor de unge bine cu ulei, se pudreaza cu faina si primeste prima foaie, dupa care intindem bine umplutura de branza si cea de-a doua foaie.
Etapa 4 - Placinta cu branza dulce si stafideEtapa 4: Ajutandu-ne de o furculita, presam marginile si intepam foaia de deasupra, pentru ca in momenetul coacerii aceasta sa nu se umfle.
Tava merge acum in cuptorul preincalzit, pentru 30 min la foc mic.
Cand este gata, se portioneaza cat inca este calda. Farmecul acestei placinte este ca a doua zi, daca mai rezista, va fi si mai frageda...la noi cu greu mai gasesti a doua zi cateva portii.
62779-1L
62779-2L
62779-3L
62779-4L
62779_13931413830906L
62779_13931413830906L
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.