Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 3 linguri ulei 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 1 borcan de compot de caise 500 ml frisca lichida 1 plic gelatina 50 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana cand albusurile devin o spuma tare.
2. Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana cand ingredientele sunt bine omogenizate, apoi adaugam uleiul. 3. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule de silicon, prin miscari largi de jos in sus. 4. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Introducem tava in cuptorul incins pentru aproximatix 15-20 de minute. Scoatem blatul dupa ce il verificam ca este copt.
6. Pana se raceste blatul putin ne ocupam de umplutura cu frisca. Intr-un bol punem 100 ml compot de caise rece si adaugam gelatina granule. O lasam 10 minute, apoi o punemla bain marie si o amestecam pana se dizolva gelatina.
7. Pana se raceste gelatina putin, batem frisca lichida pana devine tare. Pastram un sfert din frisca pentru a orna prajitura, iar in restul de frisca punem gelatina racita si caisele din compot taiate in felii si scurse bine de zeama. Le amestecam foarte bine. 8. Blatul il taiam in jumatate pe orizontala. Insiropam blatul cu sucul din compot si intindem bine compozitia de frisca cu caise. 9. Punem al doilea blat peste compozitia de frisca cu caise, il insiropam si ornam blatul cu frisca pastrata simpla si presaram cu ciocolata rasa.
10. Dam prajitura la rece pentru cel putin 3-4 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Screenshot_20221228_103814_Facebook
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.