Ingrediente: 1 kg de zmeură 200 gr de afine un blat de tort un compot de piersici 600 ml de lapte 250 gr de mascarpone 4 plicuri de frişcă 4 plicuri de gelatină 2 plicuri de tort Gelee’ 100 gr de zahăr pudră (pentru frişcă)
- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem cubuleţe piersicile din compot - vărsăm 2 plicuri de gelatină în 200 ml de compot , le lăsăm 10 minute să se cristalizeze, iar apoi topim pe pat de apă . Atenţie! Apa nu trebuie să apuce să fiarbă. Luăm gelatina de pe foc când este diluată complet. Turnăm gelatina peste piersicile tăiate , le amestecăm, iar apoi adăugăm frişca . Încorporăm uşor cu o lingură de lemn. Punem crema la frigider. - trecem la următorul pas. Împărţim zmeura şi afinele: într-un castron pentru următoarea cremă şi separat, pe două farfurii, pentru ornarea tortului- facem celelalte două plicuri de frişcă şi adăugăm mascarpone . Mixăm până obţinem o cremă omogenă - repetăm procedeul de obţinere a gelatinei, din celelalte două plicuri, şi o turnăm peste fructele din castron . Amestecăm cu o lingură de lemn.- începem să asamblăm tortul. Însiropăm prima foaie de blat (am folosit zeama de compot), iar apoi întindem peste ea jumătate din prima cremă, cea de piersici cu frişcă . Continuăm întinzând o treime din a doua cremă, de fructe de pădure- punem a doua foaie de blat şi repetăm procedeul- peste ultima foaie de blat întindem treimea rămasă din crema de fructe de pădure. Ornăm cu fructele puse deoparte, în farfurii- preparăm cele două pliculeţe de tort gelee’ conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi turnăm peste tort- lăsăm la frigider peste noapte, apoi ... poftă bună! . Este senzaţional de răcoritor, tocmai bun pentru vară.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.