Mod de preparare Se pornește cuptorul să se preîncălzească.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, cu un praf de sare.
Când devin albe, dense, se adaugă zahărul și se mixeaxa în continuare până se obține o bezea fermă.
Gălbenușurile se amestecă cu uleiul. Se încorporează în compoziția de albușuri. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, alternând cu nuca măcinată, până se încorporează toate. Dacă doriți, se poate adăuga răzătură de lămâie sau suc de lămâie.
Se toarnă compoziția într-o formă de copt prevăzută cu hârtie pergament și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 45-50 minute. Se face proba scobitorii și dacă este copt blatul, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Se mixează ouăle cu zahăr, se transferă compoziția pe baie de aburi.
Gelatina se hidratează și se încălzește. Atenție! nu se fierbe!
Se bate frișca bine, se adaugă crema de ouă spumata, siropul de ciocolată și se încorporează gelatina.
Blatul se taie în două straturi egale.
Se așază primul strat, se toarnă crema nivelând frumos, se presară vișinele, bezele sfărâmate. Se așază al doilea strat de blat, restul de cremă, restul de bezele și se dă la rece, în frigider, pentru minim două ore.
13895560_312708609065567_3432502627780997466_n
13912752_312708605732234_6469232328723717588_n
13895560_312708609065567_3432502627780997466_n
13912752_312708605732234_6469232328723717588_n
13895560_312708609065567_3432502627780997466_n
13912752_312708605732234_6469232328723717588_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.