200 gr unt 50 gr cacao 200 ml lapte 150 gr zahar 300 gr faina 1 plic praf copt 100 gr nuca 100 gr migdale 3 oua
pentru sirop:
200 ml apa 100 gr zahar esenta rom
pentru glazura:
100 ml frisca lichida 100 gr ciocolata amaruie
pentru decor:
200 ml frisca lichida 50 gr ciocolata amaruie
Punem intr-un vas la foc mic untul, zaharul, laptele si cacao. Le lasam pana se topeste untul si zaharul si compozitia devine omogena.Lasam sa se racoreasca si adaugam galbenusurile, faina si praful de copt. Omogenizam.Prajim nuca si migdalele in cuptor apoi le macinam la robot astfel incat sa ramana si bucatele mai mari.Batem albusurile spuma si le adaugam in compozitie incorporandu-le cu ajutorul unei linguri de lemn.Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 28*35).Dam la cuptorul preincalzit si coacem prajitura timp de 60 minute la 180 grade.Scoatem blatul pe un platou si il lasam sa se racoreasca. Pregatim siropul astfel: Punem zaharul intr-o craticioara si il lasam sa se caramelizeze. atentie sa nu se arda fiindca va deveni amar. Cand tot zaharul este caramelizat turnam deasupra apa cu mare atentie fiindca ne putem rani. Lasam pe foc pana ce zaharul se topeste complet si la final adaugam romul. Dupa ce se raceste insiropam blatul.Taiem blatul in patrate aproximativ egale cu un cutit bine ascutit. Le distantam putin unele de altele.Punem frisca lichida impreuna cu ciocolata intr-un vas la bain-marie si amestecam pana cand obtinem o glazura omogena. Daca doriti o glazura mai lucioasa puteti adauga o lingura de ulei. Glazuram fiecare prajitura lasand sa curga putin pe margine glazura.Nivelam si dam la frigider pentru jumatate de ora.Mixam frisca lichida pana devine ferma si o punem intr-un pos cu dui stea. Decoram fiecare prajitura cu cate un mot de frisca.Presaram ciocolata rasa.Daca va intrebati de unde vine denumirea de ora 12 ei bine nu cred ca stiu sa va spun,poate imi spuneti voi. Ma duce gandul la versurile copilariei: "ora 12 a venit omul negru n-a sosit", sa fie asta oare legatura?
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.