Dovleacul este unul dintre ingredientele-vedetă ale toamnei, aşa că nu trebuie să lipsească din deserturile tale! Astăzi, îţi prezentăm o reţetă fără gluten şi fără zahăr, ideală pentru persoanele care suferă de diabet. Budinca are în compoziţie curmale, care sunt folosite aici pe post de îndulcitor. Spre deosebire de siropuri şi de zahăr, curmalele reţin toate fibrele din componenţa lor, iar zaharurile se eliberează mai lent în organism, astfel încât nu îţi creşte glicemia brusc (aşa cum se întâmplă în cazul altor îndulcitori artificiali). Curmalele sunt bogate în minerale precum potasiul şi magneziul, dar au şi mulţi antioxidanţi care ajută organismul să lupte împotriva inflamaţiei. Budincă de dovleac, cu seminţe de chia – Ingrediente
250 ml lapte, la alegere 4 curmale fără sâmburi (înmuiate 10 minute în apă fierbinte şi scurse) 1 linguriţă esenţă de vanilie ¾ linguriţă scorţişoară ½ linguriţă ghimbir măcinat ½ linguriţă nucşoară ¼ linguriţă ienibahar macinat 1 praf de sare 40-50 g seminţe de chia Pentru piureul de dovleac
1/2 sau 1/4 dovleac crud 1 linguriţă ulei vegetal cu punct mare de ardere (precum cel de cocos) sare, după gust Budincă de dovleac, cu seminţe de chia – Mod de preparare
Pentru această reţetă, ai nevoie de aproximativ 120 de grame de piure de dovleac făcut în casă.
Preîncălzeşti cuptorul la foc mare, tai dovleacul în sferturi. Cureţi seminţele şi fibrele, apoi ungi un sfert cu puţin ulei şi presari un praf de sare grunjoasă. Aşezi bucata de dovleac într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o dai la cuptorul încins şi laşi dovleacul să se coacă 40 sau 45 de minute.
Când s-a făcut şi trece testul cu cuţitul (pulpa este moale), îl scoţi din cuptor şi laşi dovleacul să se răcească. Scoţi pulpa şi o faci piure cu ajutorul blenderului sau robotului de bucătărie. Dacă ai obţinut prea mult piure pentru budincă, păstrezi la frigider cantitatea rămasă cel mult o săptămână.
Ca să prepari budinca, amesteci toate ingredientele plus piureul de dovleac (cu excepţia seminţelor de chia) cu ajutorul unui blender, până la omogenizare. Apoi încorporezi în această compoziţie seminţele de chia, astfel încât să fie distribuite uniform. Torni budinca în borcane sau boluri mici, o acoperi şi o dai la frigider cel puţin o oră. Dacă vrei, o laşi peste noapte să se închege bine.
Obţii astfel 1 porţie, deşi poţi dubla sau tripla cantităţile din reţetă dacă vrei să faci mai multă budincă. Păstrezi desertul la frigider şi mănânci budinca de dovleac, cu seminţe de chia la micul dejun, pe parcursul săptămâni. Dacă vrei, pui peste ea câteva linguriţe de iaurt simplu.
Budinca-de-dovleac-cu-seminte-de-chia-580x400
Budinca-de-dovleac-cu-seminte-de-chia-580x400
Budinca-de-dovleac-cu-seminte-de-chia-580x400
Budinca-de-dovleac-cu-seminte-de-chia-580x400
Budinca-de-dovleac-cu-seminte-de-chia-580x400
Budinca-de-dovleac-cu-seminte-de-chia-580x400
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.