Pentru foi: 150 gr zahar 50 gr unt 1 ou 5 lg miere 1 lgt bicarbonat faina cat cuprinde Intr-o craticioara punem zaharul, untul, mierea si bicarbonatul. ...bine inteles ca eu am avut si ajutor... Le punem la foc mic pana se topeste zaharul si compozitia devine usor maronie. Oprim focul si lasam la racit. Cand compozitia e aproape rece adaugam faina si framantam un aluat potrivim. Impartim aluatul in 4 parti egale pe care le coacem pe dosul tavii tapetate cu hartie de copt. Si pentru ca foile se intind destul de greu si se coc repede e bine sa le pregatim pe toate 4 de dinainte. Crema: un pachet de unt 150 gr zahar pudra o cana de lapte 3 lg gris cateva linguri de gem de caise (sau un alt gem mai acrisor). Laptele il punem la fiert si cand clocoteste adaugam grisul in ploaie. Il fierbem pana se ingroase si il lasam apoi la racit. Separat mixam untul cu zaharul pudra. Cand grisul este racit adaugam tot cate o lingura de gris in untul spumat pana il incorporam pe tot. Montarea: O foaie o ungem un 1/2 din crema, asezam deasupra a doua foaie, ungem a doua foaie cu gemul de caise, apoi asezam deasupra a treia foaie. Intindem restul de crema pe a treia foaie si acoperim cu a patra foaie. Lasam prajitura la rece in camara pana a doua zi . A doua zi pudram cu zahar prajitura si o portionam.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.