Pentru a pregati foile am amestecat untul cu zaharul pudra, apoi cu smantana si ouale. Se adauga praful de copt si treptat se incorporeaza faina. Se framanta aluatul si se continua adaugarea fainii pana se obtien un aluat ce nu se mai lipeste de maini si care se imparte in 5 parti egale si care se tine la rece pentru 30 minute.
Apoi fiecare bucata de aluat se puen intr-o punga de congelator cu dimensiunile 25x32 cm si se intinde cu sucitorul. Daca se doreste se poate pune o lingura de faina in interiorul pungii si aluatul se indinde si mai usor. Mi se pare cea mai simpla si rapida metota de a intinde foile pentru prajiturile aceastea pentru ca aluatul se intinde rapid si foile ies toate un dreptunghi perfect.
Pentru a le coace am taiat punga si am rasturnat foaia pe dosul tavii tapetate cu putina faina. Se coc in cuptorul incins la 180 gr C pentru 5-7 minute cat sa prinda putinaa culoare pe margini.
Crema de vanilie este la fel de simplu de pregatit si anume se amesteca zaharul si amidonul intr-o craticioara si se toarna peste aceste doua ingrediente laptele rece. Se pune pe aragaz, la foc mic, se amesteca continuu cu telul si cand s-a ingrosat se opreste focul si se adauga untul, ciocolata alba si esenta de vanilie. Se amesteca pentru a se topi untul si ciocolata si se lasa sa se raceasca.
Pentru a pregati crema de capsune am pus capsunele congelate intr-o craticioara pe foc sa isi lase putin sucul, dupa care le-am maruntit cu blenderul vertical si am adaugat peste acest sos colorat si parfumat zaharul amestecat cu amidonul. Am pus crema pe foc, la foc mic, amestecan continuu pana s-a ingrosat si am adaugat si esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca.
Cand toate sunt pregatite, foile si cele doua creme am asamblat prajitura astfel foaie - 1/2 crema vanilie - foie - 1/2 crema capsune - foaie - 1/2 crema vanilie - foaie - 1/2 crema capsune - foaie
BG2_Prajitura cu foi si doua creme
BG3_Prajitura cu foi si doua creme
BG2_Prajitura cu foi si doua creme
BG3_Prajitura cu foi si doua creme
BG2_Prajitura cu foi si doua creme
BG3_Prajitura cu foi si doua creme
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.