500 gr faina 200 gr unt 1 ou un praf sare 400 gr urda 400 gr crema de smantana 8 galbenusuri ou 200 gr zahar tos 200 gr nuca cocos 2-3 conserve compot piersici 1 lamaie 1 borcan mic gem de caise pentru bezea 8 albusuri 400 gr zahar tos alb zeama de lamaie
Mod de preparare
Din unt, faina, sare si ou se framanta un aluat fraged care se da la rece 30 minute.
Intre timp, piersicile se taie cubulete mici. Urda se faramiteaza, se amesteca cu crema de branza, nuca de cocos, galbenusurile, zaharul, coaja rasa si sucul de la o lamaie. Se adauga si cubuletele de piersici.
Se pregateste o tava intinsa, se asaza o hartie de copt. Aluatul se imparte in doua jumatati. Se intinde prima foaie in tava, se inteapa din loc in loc, se toarna compozitia de branza. Se intinde cea de-a doua foaie de aluat, se asaza cu atentie peste umplutura si se inteapa foarte usor cu o furculita.
Placinta se pune la copt, in cuptorul preincalzit timp de 30 minute.
Albusurile se bat spuma pana capata consistenta, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se intinde pe o hartie de copt, se asaza pe spatele unei tavi de aceeasi dimensiune si se coace in cuptor, pana devine aurie. Se scoate apoi si se lasa la racit.
Se scoate placinta de la cuptor, se lasa la temperat, se pudreaza sau se unge cu gem de caise.
Glazura de bezea racita se asaza peste prajitura. Se portioneaza si se serveste.
13718522_308777936125301_4422670794988831220_n
13775892_308777932791968_4264237448073259178_n
13718522_308777936125301_4422670794988831220_n
13775892_308777932791968_4264237448073259178_n
13718522_308777936125301_4422670794988831220_n
13775892_308777932791968_4264237448073259178_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.