2 oua 7 g drojdie uscata 100 g zahar 200 ml lapte 60 g unt 500 – 550 g faina 1/2 lingurita sare 1 lingura coaja de lamaie confiata Pentru umplutura: 100 g ciocolata Pentru finisare: 2-3 linguri lapte 1 lingura scortisoara 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare Chifle cu ciocolata si scortisoara:
Incalzim laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare. Daca s-a incalzit prea tare lasam sa se racoreasca.
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si punem ouale, coaja de lamaie si laptele putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul framantare + dospire.
Ciocolata se toaca marunt cu cutitul. Aluatul se imparte in 12 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam o bila pe care o aplatizam apoi cu mana, pe masa unsa cu putin ulei. Punem ciocolata tocata pe mijloc, apoi adunam marginile aluatului, formand boccelute, ce le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la loc cald pana cresc in volum, apoi le ungem cu lapte si presaram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflele se rumenesc.
Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.
chifle-cu-ciocolata-si-scortisoara-2
chifle-cu-ciocolata-si-scortisoara-3
chifle-cu-ciocolata-si-scortisoara-2
chifle-cu-ciocolata-si-scortisoara-3
chifle-cu-ciocolata-si-scortisoara-2
chifle-cu-ciocolata-si-scortisoara-3
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.